Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Huawei'den Android'e Karşı Yeni Bir Hamle

C Çevrimdışı

collo1

TurkvodForum Usta Üye
Yeni Üye
4 Eyl 2019
95
1,029
83
huawei-android-karsi-yeni-bir-hamle-daha.jpg

Huawei, çoğumuzdan sır gibi saklamayı sürdürdüğü işletim sistemi Harmony OS'un 2.0 sürümünü üçüncü parti donanım geliştiricilerine açacağını açıkladı. Firmanın amacı, iOS ve Android gibi işletim sistemlerinin pazar payının bir bölümünü kendi platformuna çekmek. Tabii ki iPhone'larda Harmony OS görmeyeceğiz ama Android ile çalışan üreticilerin bazı cihazlarında Harmony OS'u görürsek artık bizi şaşırtmayacak.

Çin merkezli firma, işletim sisteminin bir beta sürümünün akıllı saat, televizyon gibi farklı cihaz kategorilerine de sunulacağını söyledi. Harmony'nin beta sürümünün telefonlar için yayınlanması ise şu anki planlara göre aralık ayında gerçekleşecek.

Bunların yanında Huawei, Harmony OS 2.0'ı kendi telefonlarında 2021'den itibaren kullanmaya başlayacağını duyurdu. Bilindiği üzere Huawei, telefonlarında Android'i Google'ın hizmetleriyle birlikte sunamıyor. Harmony OS 2.0 ile firma, ABD'nin kısıtlamalarından kurtulmayı amaçlıyor.

Son olarak Huawei, kendi mobil hizmetleriyle 96.000 uygulamanın bütünleştirildiğini söyledi. Bu sayı mayıs ayında 60.000 idi. Uygulama sayılarındaki yükseliş kayda değer olsa da bu sayılar, iOS ve Android'e kıyasla oldukça küçük. Belki daha önemlisi Android uygulamaları Harmony OS'ta doğrudan çalışmayacağından, Huawei'nin bu sorunu nasıl çözeceği merak konusu.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici