Turkvod.Com'a hoş geldiniz

Forumumuzdaki konu, rehber ve diğer tüm içerikler yalnızca kayıtlı üyelerimize açıktır. Topluluğumuzun sunduğu tüm fırsatlardan yararlanmak için hesabınızla giriş yapmanız veya yeni bir üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Üyelik işlemi tamamen ücretsizdir ve yalnızca birkaç saniye sürer. Üye olduktan sonra içeriklerin tamamını görüntüleyebilir, konulara yorum yazabilir ve toplulukla etkileşimde bulunabilirsiniz.

Lütfen aşağıdaki butonları kullanarak giriş yapın veya hızlıca kayıt olun ve Turkvod.Com topluluğuna hemen katılın.

Türksat 50E uydusundan DVB-T2 için test çalışmaları başladı

Puan 113
Çözümler 0
Katılım
31 May 2019
Mesajlar
3,308
Puan
113
Konum
TÜRKİYE
Web sitesi
turkvod.com
KarakusKarakus is verified member.
İlk test çalışmaları 4 Mart 2021 tarihinde başladı.

50E yörüngesine konuşlu Türksat uydusunda, DVB-S2, 8PSK, HEVC, T2-MI kodlamalı olarak, DVB-T2 yayınlar için, ilk upstream aktarımı, TRT kurumu tarafından uyduya çıkarılmaya başlandı. Uydudan yayını downstream eden Kule A.Ş. karasal şebekeden yayınlamaya başladı.

Aktarım test statüsünde olduğu için, zaman zaman sinyal olmayabilir !

50E, DVB-S2/8PSK, 11675 H 13960 2/3, HEVC, T2-MI


Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.



Ae7iuw.png



Multistream tuner'li ve HEVC( h265 ) çözebilen uydu alıcısına sahip olanlar, bu test yayınlarını 50E uydusundan izleyebilir.

İstanbul ve Ankara'da oturup ta, HEVC( h265 ) çözebilen TV ya da HEVC( h265 ) çözebilen DVB-T2 alıcıya sahip olanlar, 490 Mhz'den( uhf 23 ncü frekans/kanal ) bu test yayınlarını basit kılçık tv üstü anten ile izleyebilir.

Test yayınları, gece yarısı civarında yapılmakta olup, her zaman yayın olmayabileceği unutulmamalıdır.

Hayırlı olsun.
 
Üst Alt