Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

GEÇMİŞ OLSUN BARTIN\BARTIN MADEN OCAĞINDA PATLAMA

osmanke Çevrimdışı

osmanke

BELKİ SARAYIMIZ YOKTU AMA BİZ HEP KRAL,DIK
Yönetici
Kurucu
7 Haz 2019
3,053
8,632
113
59
TR,İSTANBUL
Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralanan madencilerimize acil şifalar dileriz.311691395_115317664689989_2909534093804847228_n.jpg
311859512_500204758808563_4500956575717518449_n.jpg
#Bartın’da maden ocağındaki patlama sonrası ekipler seferber oldu. Şimdiye kadar 14 işçi hayatını kaybetti, 21 işçi yaralı. Tüm Türkiye, madenden gelecek iyi haberleri bekliyor.
 
Karakus Çevrimdışı

Karakus

Admin
Yönetici
Kurucu
31 May 2019
2,729
34,295
113
TÜRKİYE

Son dakika: Bartın'da maden faciası! Çok sayıda ölü ve yaralı var​

Bartın ili Amasra ilçesinde TTK Genel Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda can kaybı var. Yer altında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.​

14.10.2022 - 20:51 | Son Güncellenme: 15.10.2022 - 00:51| Ayhan ACAR / DHA



Videoyu Oynat

Bartın'da maden ocağında patlama! Ekipler sevk edildi
Bartın'da maden ocağında patlama! Ekipler sevk edildi
Bartın'da maden ocağında patlama! Ekipler sevk edildi
Haberin Tüm Fotoğrafları
Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde saat 18.15 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.
00.18: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bartın Valisi Nurtaç Arslan ile telefonda görüşerek, maden ocağında gerçekleşen patlama ile ilgili son gelişmelere ilişkin bilgi aldı.Şentop, yarınki temel atma ve bazı toplantıları içeren Gaziantep programını maden ocağındaki patlama dolayısıyla iptal etti.
BAKAN KOCA 22 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ AÇIKLADI
00.04:
Bakan Koca yaptığı açıklamada "Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Yaralılardan 8’i yoğun bakımda, 4’ü serviste tedavi görüyor. 5 yaralı ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde. 2 Ambulans Uçak, yoğun bakımdaki hastalardan 1’ini Ankara’ya, 5’ini ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanık Merkezine ulaştırmak üzere harekete geçti." ifadelerini kullandı.
23.27: Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Bartın’ımızın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.
Olay sonrası süratle başlayan arama kurtarma başta olmak üzere, patlama ile ilgili tüm konularda bütün kurumlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanımız, verdiğimiz talimat üzerine bölgeye intikal etmiştir." ifadelerini kullandı
23.29: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, maden kazasıyla ilgili 4 iş müfettişin görevlendirdiğini açıkladı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BARTIN'A GİDİYOR
23:14:
Cumhurbaşkanı Erdoğan,yarınki Diyarbakır programını iptal etti. Erdoğan’ın yarın Bartın’a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edeceği öğrenildi.

Son dakika: Bartında maden faciası Çok sayıda ölü ve yaralı var

"İLK DEĞERLENDİRMELER GRİZU PATLAMASI OLDUĞU YÖNÜNDE"
22.59:
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdiği bilgide "Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde” ifadelerini kullandı.
22.53: Bölgeye giden Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle: 110 kişi kardeşim çalışıyormuş, bunların bir kısmı patlamadan hemen sonra çıktı, bir kısmı kurtarıldı. Riskli bölgede 49 kardeşimiz kaldı. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti, maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti, Allah rahmet eylesin. 7 kardeşimiz hastaneye intikal halinde. 3 kardeşimiz yoğun bakımda, diğerlerinin yaraları tedavi altında, yanık kısmı olanların İstanbul’a intikali gerçekleşiyor. Öncelikle aşağıda büyük bir mücadele ortaya konuluyor. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun.
22.05: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bartın Amasra’da maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve mahsur kalan işçilerimize geçmiş olsun dileklerimizle dualarımızı gönderiyoruz. Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Sorumlu Bakanlıklardan biri olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.
21.45: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre; 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var. Patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 Acil Müdahale Aracı ile toplam 149 personel görevlendirilmiştir. Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye’ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun.
21.40: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bölgeye ulaştı.
21.38: Cumhurbaşkanlığı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip etmektedir. Maden ocağı patlaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bölgeye intikal etmiştir.

Son dakika: Bartında maden faciası Çok sayıda ölü ve yaralı var

Maden ocağındaki patlama sonrası siyasilerden geçmiş olsun mesajları
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMaden ocağındaki patlama sonrası siyasilerden geçmiş olsun mesajlarıHaberi Görüntüle

21.39: İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, "Bartın ili Amasra ilçesinde TTK Genel Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahliye ekipleri seferber edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
21.16: Bir işçi daha 3 saat sonra madenden yaralı olarak kurtarıldı.
20.54: Bartın Valisi Nurtaç Arslan: 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.
BARTIN VALİSİ ARSLAN'DAN AÇIKLAMA
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin "Şu an -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. İşçilerimizi kurtarma çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, TTK Amasra Müessesesi İşletmesinde medyana gelen patlama sonrası 74 arama kurtarma ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Vali Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin henüz belli olmadığını belirtti. Kendilerine saat 18.15'te bilgi geldiğini ifade eden Arslan, "-300 kotunda, -250 kodunda 74 arama kurtarma ekibi arkadaşımız kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şu an -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. İşçilerimizi kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şuan altıncı yaralımızı çıkarıyoruz. Bütün ekiplerimiz seferber oldu. TTK'nın uzman ekipleri, AFAD ekipleri seferber durumdalar. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez yoldalar, 1.5 saat sonra burada olacaklar" diye konuştu.
 
osmanke Çevrimdışı

osmanke

BELKİ SARAYIMIZ YOKTU AMA BİZ HEP KRAL,DIK
Yönetici
Kurucu
7 Haz 2019
3,053
8,632
113
59
TR,İSTANBUL
maalesef şuan itibari ile 25 kişiye çıktı
#Bartın Valiliği: 36 maden işçimiz kaza alanından çıkarılmıştır. Çıkarılan işçilerimizden 25'i hayatını kaybetmiş olup 6 maden işçimiz tedavileri için İstanbul'a sevk edilmiştir.
 
atmaca1949 Çevrimdışı

atmaca1949

Super Mod
Yönetici
Super Mod
6 Haz 2019
4,436
73,227
113
Allah Rahmet Eylesin Geride Kalanlara Allah Sabır İhsan Eylesin
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici